logo
facebook-color
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Autobedrijf Lex Vilier biedt de band die het best bij uw auto past

De banden onder uw auto dragen in belangrijke mate bij aan uw veiligheid en rijcomfort. Ga maar na: het contactvlak tussen uw auto en het wegdek is niet veel meer dan viermaal het formaat van de hand van een volwassen man. Met dat in gedachten is het direct duidelijk dat het niet verstandig is om te besparen op de kwaliteit van autobanden. Ook voor vakkundige bandenservice bent u bij Lex Vilier aan het juiste adres.

De beste band bestaat niet
Kiezen voor kwaliteit betekent niet dat de duurste band automatisch de beste is voor uw auto. Hoe goed een band presteert, hangt af van de juiste band-velgverhouding en maatvoering die door de autofabrikant zijn voorgeschreven. Af fabriek is een auto voorzien van de band-velgcombinatie die optimaal is voor de specifieke rijeigenschappen die de fabrikant voor die auto heeft ontwikkeld.

  • home-page-banner-icon
    Leenauto Gratis
  • home-page-banner-icon2
    Onderhoud, reparatie en APK
  • home-page-banner-icon3
    Levering van nieuw en gebruikt
Content Image 1

Breed, breder, breedst

De laatste jaren zijn de velgen en banden onder nieuwe auto’s steeds breder. Automobilisten vinden dit mooi en sportief en kiezen er ook steeds vaker voor als accessoire in de aftermarket. Brede velgen en brede, lage banden eronder en rijden maar! Maar zo eenvoudig is het niet. De breedte van het loopvlak moet in de juiste verhouding staan tot de hoogte van de ‘wang’. Ook mag de zogeheten ET-waarde of ‘offset’ (de afstand van het hart van de velg tot het raakvlak met de wielnaaf) niet afwijken van de fabrieksspecificatie.

Veiligheid
Is de maatvoering van de nieuwe velg plus band totaal anders dan die van de originele wielen, dan gaat dit ten koste van de rijeigenschappen en het rijcomfort. Bij extreme verschillen komt zelfs de veiligheid in het geding. Daarom houdt Bosch Car Service Lex Vilier bij de montage van velgen en banden altijd strikt aan de voorgeschreven fabrieksspecificaties, voor comfortabel en veilig rijden.


Bezig met laden...
Morgen Internet - Light website