logo
facebook-color
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

LPG bij Autobedrijf Lex Vilier

Met een erkend LPG inbouw autobedrijf rijdt uw auto schoner en zuiniger op LPG
Autobedrijf Lex Vilier is degelijk en betrouwbaar adres van LPG installaties in Gelderland.
De inbouw van autogas installaties moet nauwkeurig en goed gebeuren om het beste rendement te behalen. LPG inbouw kan u vele voordelen opleveren als deze inbouw goed uitgevoerd is.

LPG-inbouw kan tegenwoordig met diverse type installaties. Het type installatie is afhankelijk van uw auto en wens. Als erkend LPG installateur kunnen wij u adviseren in deze keuze om te zorgen dat de autogas inbouw het meeste resultaat geeft.

Overigens is het interessant om te weten dat bij de inbouw van LPG, de tank niet perse in de kofferruimte ingebouwd dient te worden. Deze kan in de reservewielruimte (verzonken inbouw) of, als het reservewiel onder de auto zit, onder de auto (onderbouw), worden gemonteerd.

  • home-page-banner-icon
    Leenauto Gratis
  • home-page-banner-icon2
    Onderhoud, reparatie en APK
  • home-page-banner-icon3
    Levering van nieuw en gebruikt
acties-banner

Inbouw

Een LPG-installatie geeft meer lucht in uw portemonnee en voor het milieu
Rijden op LPG is niet alleen voordelig, het is ook nog eens schoner dan het rijden op benzine of diesel.
Eén van de veelgehoorde misvattingen is dat rijden op LPG duurder is in de wegenbelasting. Dat heeft te maken met het extra gewicht dat de LPG-tank in de schaal legt. Voor de moderne schone en zuinige G3-installaties komt de fiscus de automobilist echter tegemoet: wie kiest voor een dergelijk systeem krijgt van de overheid een zogenaamde G3-premie van gemiddeld € 440,- per jaar. Die premie wordt in mindering gebracht op de wegenbelasting – of, zoals dat officieel heet, op de houderschapsbelasting. Daarmee zijn auto's met een G3-installatie voordeliger dan vergelijkbare auto's met een dieselmotor. En soms kan de houderschapsbelasting van een kleine, zuinige auto met een G3-installatie zelfs nog voordeliger uitpakken dan die van zijn even kleine en zuinige benzine verbruikende broertje. De korting op de houderschapsbelasting geldt voor alle auto's die voldoen aan de norm 94-12 en die voorzien zijn van een gecertificeerde G3-installatie. In principe zijn dat alle auto's jonger dan 1995. Bij auto´s vanaf bouwjaar 2015 moet het lpg-systeem voldoen aan de R115-emissienorm om in aanmerking te komen voor de korting op de houderschapsbelasting.

Rijden op een LPG kan al lonend zijn als je meer dan 12.000 kilometer per jaar rijdt. Bij tweedehands auto's zelfs al vanaf ongeveer 4.000 kilometer per jaar.
Autogas (LPG, Liquified Petroleum Gas), bestaat hoofdzakelijk uit propaan en butaan. Het wordt verkregen bij de winning van olie uit destillatie van ruwe olie uit zogenaamd ‘nat' aardgas. Onder druk wordt het omgezet in een vloeistof en wordt het getankt. Een autogas installatie zorgt voor een gelijkmatigere ontbranding door een hoger octaangetal. Autogas is tevens loodvrij.

Beter voor het milieu dan benzine en diesel
Wanneer Autobedrijf Lex Vilier de installatie voor u inbouwt zullen de uitlaatgassen bij een LPG installatie minder schadelijke stoffen bevatten dan een reguliere benzine of diesel auto.

Installatie, onderhoud en nazorg is van belang, veel storingen in LPG installaties worden veroorzaakt door gebrekkige en snelle inbouw. Het is erg belangrijk dat dit goed gebeurt en dat de LPG installatie goed onderhouden wordt. De inbouw van een LPG installatie is al mogelijk vanaf € 1750,-
Meer informatie over autogas installaties vindt u hier. LPG specialist - Autobedrijf Lex Vilier

Omzetten van LPG naar LPG-G3
Heeft u een auto op LPG geïmporteerd dan zal de auto in Nederland omgezet moeten worden om in aanmerking te komen voor het belastingvoordeel op LPG-G3. Wij kunnen u van te voren informeren of de auto op LPG-G3 om te zetten is en verzorgen de wijziging met de RDW


Contactgegevens

Autobedrijf Lex Vilier
Platinaweg 16
6662 PP Elst

Telefoon: 0481 - 374090
Email: info@vilier.nl
Openingstijden:

Showroom
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 12:30
Zondag Gesloten

Werkplaats
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:15
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

* 12:30 - 13:00 pauze
* Auto's kunnen gehaald en gebracht worden van 8.00 tot 18.00 uur.

Vragen of interesse?

Morgen Internet - Light website