logo
facebook-color
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

LPG bij Autobedrijf Lex Vilier

Er zijn verschillende redenen om over te stappen van benzine naar LPG. Met LPG rijdt u een stuk goedkoper dan met benzine. Het prijsverschil is aanzienlijk. Bovendien doet een goede computergestuurde LPG-installatie qua vermogen niet onder voor een benzinemotor. Informeer daarom naar de mogelijkheden bij ons om over te stappen van benzine naar LPG!

Inbouw
Autobedrijf Lex Vilier staat in de regio bekend als een bedrijf dat vakwerk levert als het gaat om LPG-inbouw en reparatie. Wij werken voor particulieren, merkdealers en leasemaatschappijen.
Betrouwbaarheid van de installatie is niet alleen afhankelijk van het merk. Nog belangrijker is de kwaliteit van inbouw en de afwerking ervan. Vrijwel alle storingen komen voort uit slecht gemaakte verbindingen of achterstallig onderhoud.
Wij zijn dealer/reparateur van de merken Vialle, Prins, Eurogas, Vogels, BRC en GFi (voorheen Koltec/Necam/AG/Teleflex). Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij u een gedegen advies geven over welk merk het beste voor uw auto is. Uiteraard zijn we RDW-erkend en zorgen we voor de afwikkeling van het kentekenbewijs zodat dit gewijzigd wordt naar LPG (G3).
Tijdens de inbouw kunt u gebruik maken van een leenauto; een stukje extra service dat wij u bieden. Deze is gratis!

Reparatie
Heeft u toch problemen met een LPG-installatie?
Dan hebben wij de kennis en apparatuur in huis om een eventuele storing te kunnen uitlezen, lokaliseren en te verhelpen. Van alle hoofdmerken hebben wij onderdelen op voorraad. Tevens beschikken we over een ruime voorraad gebruikte onderdelen om de kosten zo laag mogelijk te houden

  • home-page-banner-icon
    Leenauto Gratis
  • home-page-banner-icon2
    Onderhoud, reparatie en APK
  • home-page-banner-icon3
    Levering van nieuw en gebruikt
acties-banner

Lex Vilier specialist in LPG

Onderhoud
Ook u LPG installatie heeft onderhoud nodig. Verdampersystemen zijn voorzien van LPG filters die periodiek vervangen dienen te worden. De vervangingstermijn varieert van 20.000 tot 75.000 km, afhankelijk van het merk en type installatie dat u heeft. Door het uitlezen van de LPG computer kunnen foutcodes en verdamperdruk gecontroleerd en afgesteld worden. Bij dit onderhoud worden ook LPG-leidingen en LPG-slangen gecontroleerd en wordt er een lektest uitgevoerd.
Bij een onderbouwtank is inspectie op roestschade van belang, dit omdat de beschermende coating nogal eens beschadigd wordt. Preventief behandelen voorkomt dat de LPG-tank afgekeurd wordt tijdens de APK-keuring.

Tank-inbouw
Dankzij de ruimtebesparende inbouw oplossing voor de LPG-tank, behoudt u de volledige bagageruimte. De LPG-tank kan worden ondergebouwd, maar ook op de plaats van het reservewiel bevestigd worden.

Turbomotoren en LPG
Moderne motoren maken steeds vaker gebruik van een turbo-lader waardoor er meer vermogen uit kleinere motoren gehaald kan worden.
Bijkomend voordeel is dat deze motoren beter tegen hogere belasting kunnen en daarom goed geschikt zijn voor LPG. Voor steeds meer turbomotoren kunnen wij een LPG-installatie leveren. Vraag daarom naar de mogelijkheden!

Kan mijn direct ingespoten auto/motor op LPG?
Voor steeds meer direct ingespoten motoren is een LPG installatie beschikbaar, dus vraag gerust informatie aan. Qua cilinderkop zijn deze motoren uitermate geschikt voor LPG.

Alleen maar voordelen?
Een auto die rijdt op LPG heeft helaas niet alleen maar voordelen. Een auto op LPG heeft een meerverbruik van ongeveer 15% en sommige auto’s zijn minder geschikt voor LPG.

Is mijn auto geschikt?
Helaas zijn niet alle auto’s geschikt voor LPG, met onze kennis en ervaring kunnen we een goed en gedegen advies geven en dus soms ook afraden om LPG in te bouwen.


Contactgegevens

Autobedrijf Lex Vilier
Platinaweg 16
6662 PP Elst

Telefoon: 0481 - 374090
Email: info@vilier.nl
Openingstijden:

Showroom
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 12:30
Zondag Gesloten

Werkplaats
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:15
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

* 12:30 - 13:00 pauze
* Auto's kunnen gehaald en gebracht worden van 8.00 tot 18.00 uur.

Vragen of interesse?

Morgen Internet - Light website